2014 Dünya Kupası Fildişi Sahili Kadrosu

Ömer
Yönetici
2014 Dünya Kupası Fildişi Sahili Kadrosu - World Cup 2014 Fildişi Sahili Milli Takımı Kadrosu

Geçtiğimiz Dünya Kupası'na da katılan Fildişi Sahili, Brezilya'da yapılan turnuvaya da katılıyor. Yunanistan, Japonya ve Kolombiya ile birlikte C grubunda gruptan çıkma mücadelesi verecek.

Fildişi Sahili milli takımının teknik direktörlüğünü bu turnuvada 42 yaşındaki genç Fransız teknik adam Sabri Lamouchi yürütecek. Galatasaray ile yollarını ayıran Didier Drogba takımın kaptanı ve son kez katıldığı bu Dünya Kupası'nda takımın en etkili silahı.

Süper Lig'den tanıdığımız Trabzonsporlu Zokora ve Sol Bamba ve de Çaykur Rizespor'da oynayan Viera'da 23 kişilik kadroda yer alıyor. Yaya Toure ve Salomon Kalou takımın kilit oyuncuları.

Fildişi Sahili FIFA milli takımlar sıralamasında Haziran ayı itibariyle 22. sırada yer alıyor.

Planlanan takvime göre Fildişi Sahili gruplarda oynayacağı maçları Belo Horizonte, Natal ve Fortaleza şehirlerinde oynacak.

Kaleciler: Boubacar Barry (Lokeren), Sylvain Gbohouo (Sewe Sport), Sayouba Sande (Stabaek)

Savunma oyuncuları: Kolo Toure (Liverpool), Sol Bamba (Trabzonspor), Didier Zokora (Trabzonspor), Serge Aurier (Toulouse), Arthur Boka (Stuttgart), Ousmane Viera Diarrassouba (Caykur Rizespor), Constant Djakpa (Frankfurt), Jean-Daniel Akpa-Akpro (Toulouse)

Orta saha oyuncuları: Yaya Toure (Manchester City), Cheick Tiote (Newcastle), Serey Die (Basel), Max Gradel (Saint Etienne), Diomande Ismael (Saint Etienne), Didier Ya Konan (Hannover), Mathis Bolly (Dusseldorf)

Forvet oyuncuları: Gervinho (Roma), Didier Drogba (Galatasaray), Salomon Kalou (Lille), Wilfried Bony (Swansea), Giovanni Sio (Basel)

fildisi-sahili-milli-takimi.jpg
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst