2014 Dünya Kupası Almanya Kadrosu

Ömer
Yönetici
2014 Dünya Kupası Almanya Kadrosu - World Cup 2014 Almanya Milli Takımı Kadrosu

Almanya Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'nın en güçlü adaylarından. Daha evvel üç kupa kaldıran panzerler Dünya Kupası'nın G grubunda yer alıyor. Almanya Portekiz ile birlikte grubunun mutlak favorisi. Gana ve Amerika Birleşik Devletleri de grubun diğer takımları.

Almanya'nın başında geçtiğimiz Dünya Kupası'nda da takımın teknik direktörlüğünü yapan Joachim Löw bulunuyor. Löw 2 Haziran'da Almanya'nın 23 kişilik nihai kadrosunu açıkladı.

Philipp Lahm'ın kaptanlığını yapacağı Almanya takımında oynayan oyuncuların ekseriyeti Bundesliga'da forma giyen oyunculardan oluşuyor. Kalesini Kahn'dan sonra en güven veren kaleci olan Manuel Neuer'e teslim eden Almanya milli takımın beyni ve en kilit oyuncusu Türk asıllı oyuncu Mesut Özil olacak.

Bastian Schweinsteiger ve Thomas Muller gibi tecrübeli silahların yanında, Marco Reus, Andre Schurrle, Toni Kroos ve Mario Gotze gibi genç yetenekler bu turnuvada kendini kanıtlama fırsatı yakalayan oyuncular arasında.

Miroslav Klose ise 132 defa terlettiği Almanya formasıyla ile dördüncü ve son kez Dünya Kupası sahnesinde yer alıyor. Dünya Kupası tarihinde 14 kez fileleri havalandıran Klose, bir gol daha kaydettiği takdirde Brezilyalı fenomen lakaplı Ronaldo'nun 15 gollük rekonu egale edecek, kim bilir belkide attığı gollerle turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncusu olarak adını tarihe altın harflerle kazıyacak.

FIFA dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan Almanya grup maçlarını, Natal, Fortaleza ve Brasilia kentlerinde oynayacak.

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Munich), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)

Savunma oyuncuları: Jerome Boateng (Bayern Munich), Erik Durm (Borussia Dortmund), Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern Munich), Per Mertesacker (Arsenal)

Orta saha oyuncuları: Julian Draxler (Schalke), Matthias Ginter (Freiburg), Mario Gotze (Bayern Munich), Christoph Kramer (Borussia Monchengladbach), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern Munich), Thomas Muller (Bayern Munich), Mesut Ozil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schurrle (Chelsea), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich)

Forvet oyuncuları: Miroslav Klose (Lazio), Lukas Podolski (Arsenal)

almanya-milli-takimi.jpg
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst