2012 Umre Kayıtları

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2011 Umre Kayıtları, 2012 Umre başvuruları, Umre Kayıtları 2012, Yeni Umre Kayıtları 2012, Umre başvuruları için gerekli belgeler

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın umre prosedürünü sizlerle paylaşmak istedik.

1.tip Lüks Otel
2.Tip Otel
3.Tip Otel
Normal Tip Otel
Kısa Süreli Ekonomik Tip Otel
Uzun Süreli Ekonomik Tip Otel

UMRE KAYDI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;

1- Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.

4- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

5- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

6- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

7- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz kayıt yaptıkları turun son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

8- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

9- Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2012 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” 2 nüsha halinde doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport,

b- 4X6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

c- Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

d- Aşı Kartı,

e- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı,

f. 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülükten temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname, (Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden / Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir.)

Not: İstenilen evrakların gidiş tarihinden en geç 20 gün önce teslim edilmesi gerekmektedir.

MUVAFAKATNAME ÖRNEĞİ:
Ben Ahmet Ünal eşim Hatice Ünal'ın Umre amacı ile Suudi Arabistan'a ( babası / oğlu / yeğeni / amcası / dayısı / kayınbabası ) Ahmet Kılıç ile gidip gelmesine muvafakat ediyorum.

TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ
Ben Ahmet Kılıç (annem / halam / teyzem / yeğenim / kayınvalidem / gelinim ) Hatice Ünal'ı beraberimde Umre amacı ile Suudi Arabistan'a götürüp getireceğimi ve her türlü masraflarını karşılayacağımı beyan ve taahhüt ederim.

ÖDEME BİLGİLERİ
Nakit tahsilât yapılmamaktadır. Ödemeler belirtilen bankaya yapılacaktır. (İl Müftülüğümüze Kayıt yaptıranlar için Halk bank Mercan Şb.)

ÖNEMLİ NOT
1) 8 yaş altı çocuklar ancak baba veya anneden birisi ile birlikte umreye gidebilirler.
2) 8 - 17 yaş arası çocuklar anne, baba veya birinci derecede akrabayla umreye gidebilirler.
3) Babasının refakatinde umreye gidecek olan çocukların Nüfus Müdürlüğünden alınan "Nüfus Kayıt Örneği" aslı gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: Tıklayın
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
17B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
13B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
34B
Üst