2012 FIFA Puskas Yılın Golü Ödülü Miroslav Stoch

Ömer
Yönetici
2012 FIFA Puskas Yılın Golü Ödülü Miroslav Stoch'a verildi

Macaristan ve dünya futbolunun unutulmaz ismi Ferenc Puskas’ın adıyla, 2009 yılından bu yana dağıtılan FIFA Puskas Ödülü’nün 2012’deki sahibi Fenerbahçe’nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch oldu.
miroslav-stoch-puskas.jpg

Genç futbolcu, 3 Mart 2012’de Şükrü Saracoğlu’nda oynanan karşılaşmada Gençlerbirliği’ne karşı attığı müthiş golle büyük ödülü almaya hak kazandı. Dünya genelinde 5 milyonu aşkın futbolseverin FIFA’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan oylamaya katıldığı yarışmada Stoch, Atletico Madridli Radamel Falcao ve Santoslu Neymar’ı geride bırakmayı başardı. Ödülünü Zürihte düzenlenen törende, Kolombiyalı efsane futbolcu Carlos Valderrama’nın elinden alan Fenerbahçeli oyuncu, Falcao ile Neymar’ı geçmesini sağlayan herkese, ülkesine ve özellikle Sarı-Lacivertli camiaya teşekkür etti.

Fenerbahçeli futbolcular Stoch’un ödül kazandığını, kamp için bulundukları Antalya’da akşam yemeği esnasında öğrendi. Takım arkadaşları sevindirici gelişme üzerine mutluluklarını ifade ederken Semih’in, ‘darısı başımıza’ şeklindeki yorumu dikkat çekti. Kuyt ise, “Bu ödül onun için çok özel. Hak edilmiş bir şeydi.” sözlerini kullandı.

2010 yılında Hamit Altıntop'un milli formayla Kazakistan'a attığı golle kazandığı ödülü, 2009 yılında Cristiano Ronaldo, 2011'de ise Neymar aldı.

İşte Miroslav Stoch'un attığı yılın golü
 
Son düzenleme:
Ömer
Yönetici
2012 FIFA Puskas Yılın Golü Ödülü’nü kazanan Fenerbahçe’nin Slovak yıldızı Miroslav Stoch, attığı golde en büyük pay sahibinin eski kaptanı Alex olduğunu söyledi. 3 Mart 2012’de oynanan G.Birliği maçında Sambacı’nın kornerini şık bir vuruşla ağlara yollayan Stoch, “Alex, bana mükemmel bir top gönderdi. Golü ona borçluyum.” dedi.

Süper Lig’de geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’ne attığı gol, FIFA tarafından 2012’nin en güzel golü seçilen Fenerbahçeli Miroslav Stoch, ödül töreninin ardından duygularını aktardı. Macaristan ve dünya futbolunun unutulmaz ismi Ferenc Puskas’ın adıyla, 2009 yılından bu yana dağıtılan Puskas Ödülü’nün sahibi olan Slovak yıldız, golde kendisine o dönem Fenerbahçe forması giyen Alex’in yaptığı asiste dikkat çekti ve Sambacı’ya teşekkürlerini sundu. Stoch, “Fantastik bir duygu. İlk 3’e girmeyi beklemiyordum. Bana oy veren herkese teşekkür etmem lazım. Eğer onlar oy vermeseydi ben burada olamazdım. Bu ödülü bana oy veren insanlar sayesinde kazandım.” dedi.

Neymar ile Falcao’yu geride bırakan başarılı oyuncu, gol anını anlatırken en büyük payın korneri kullanan Alex’te olduğunu dile getirdi: “Aslında büyük pay eski kaptanımız Alex’te. Korneri kullandı ve bana mükemmel bir top gönderdi. Ona teşekkür ediyorum. Ben de ceza alanı dışında bekliyordum. Top bana doğru geldiğinde sadece gol atmayı düşündüm. 2 ya da 3 oyuncu üzerime doğru geliyordu ve topu kontrol etme şansım yoktu. Aklımdan geçen tek şey şut atmaktı. Eğer kontrol etmeye çalışsaydım topu kaybedebilirdik ve kontratak yiyebilirdik. Topa vurdum ve sanırım daha iyi vuramazdım.” İdmanlarda ceza alanı dışından şut denemesi yaptığının altını çizen Stoch, şöyle devam etti: “Geçen sezon ceza alanı dışından birçok gol attım. Ama bu tarz bir gol için evet çalışmanız da gerekiyor, yine de şansa ihtiyacınız var. Ben de hem mükemmel vurdum hem de şanslıydım. Sonuç çok temiz oldu.”

Belhanda’nın talipleri artıyor

Ara transfer döneminde ofansif orta saha oyuncusu arayan Fenerbahçe’nin ilk hedefi olan Yunus Belhanda için İngiltere Premier Ligi’nin güçlü ekiplerinden Tottenham Hotspur’un da devreye girdiği iddia edildi. Kulübünden kesin olarak ayrılacağı Montpellier’in sahibi Louis Nicollin tarafından açıklanan Faslı yıldızın, İngiltere’ye gidebileceği öne sürüldü. Nicollin’in Fenerbahçe’nin 8 milyon Euro’luk teklifinden tatmin olmadığı belirtilirken, “Belhanda gitmek istiyor ve ben buna izin verdim. Fiyata gelecek olursak, 15 milyon Euro’luk bir teklif iyi olur.” dediği aktarıldı. Belhanda konusunda sadece Fenerbahçe kalmışken, Tottenham’ın 12 milyon Euro’luk bir teklifle Montpellier’in kapısını çaldığını yazan Fransızların ünlü gazetesi L’Equipe ise Nicollin’in bu teklifi kabul etmeye hazır olduğu ancak Tottenham’ın Belhanda ile henüz görüşmediğini ve 22 yaşındaki oyuncunun Fenerbahçe ile anlaşmış olmasının durumu zorlaştırabileceğini vurguladı.

Kanarya, Genk’le berabere kaldı

Süper Lig’in ikinci yarısı öncesi Antalya’da kampa giren Fenerbahçe, ilk hazırlık maçını dün oynadı. Sarı-Lacivertliler, Belek Arcadia Otel Spor Kompleksi’nde karşılaştığı Belçika temsilcisi Genk ile 1-1 berabere kaldı. Yedek ağırlıklı kadroyla mücadele eden Kanarya, 9’da Caner’in golüyle öne geçti. 33’te Gorius eşitliği sağladı. Genk önünde vasat bir oyun sergileyen Fenerbahçe, ligin ilk yarısındaki kötü görüntüsünden de farklı değildi. Sarı-Lacivertlilerde sadece genç Salih’in performansı beğenildi. Bu arada Mehmet Topal, 19. dakikada hava topuna yükseldiği esnada kafasına aldığı darbe yüzünden yere yığıldı. Durumu iyi olan tecrübeli futbolcu bir süre hastanede kaldıktan sonra otele döndü.

Kaleci Ramazan buruk sevinç yaşıyor

Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse, Fenerbahçe’nin Slovak yıldızı Stoch’tan yediği golün ‘yılın golü’ seçilmesini değerlendirdi. Stoch’un topa vurduğu esnada hamle yapma şansını sıfırladığını belirten tecrübeli file bekçisi, “Stoch’un öyle bir vuruş yapacağını beklemiyordum. Beklemediğim için de hamle yapma şansım olmadı. Gerçekten vuruş açısından bence çok iyi bir gol.” dedi. Hamit Altıntop’un A Milli Takım formasıyla Kazakistan’a attığı golün de aynı ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Ramazan, “İki gol de aynı seviyede ama benim görüşüme göre Hamit’in golü daha güzel.” şeklinde konuştu. Yılın golünü yemek nasıl bir duygu?” sorusunu da cevaplayan Gençlerbirliği kalecisi, “Buruk bir duygu. Stoch’u tebrik etmekten başka bir şey söyleyemem.” ifadelerini kullandı.

2013’ün golünü Selçuk Şahin atacak!

Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin, Stoch’un golüyle ilgili olarak ilginç bir yorum getirdi. Kendisinin de çok şık goller attığını kaydeden deneyimli oyuncu, “Ben de çok güzel atıyorum ama genellikle antrenmanlarda oluyor. Antrenmanlar değerlendirilirse benim de ödül almam gerekirdi. Artık 2013’te idmanda değil, maçta atmaya çalışacağım.” dedi. Galatasaray’a attığı golü ilk 10’a kalmasına rağmen final için yarışamayan Musa Sow da Stoch’u tebrik etti. Senegalli yıldız, oyunu takım arkadaşına verdiğini belirterek, ligin ilk yarısında ağları havalandıramayan Stoch’tan yine böyle klas goller beklediğini dile getirdi.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
67B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst