2012 AB Dönem Başkanları

deep Harbi Aktif Üye
2012 AB Dönem başkanı kim? 2012 Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hangi ülke, Kıbrıs Dönem Başkanlığı AB 2012

2012 AB Dönem Başkanları

AB Dönem Başkanlığı
AB dönem başkanlığı, AB üyesi ülkelerin altı aylık dönemler için AB Konsey Başkanlığı görevini yürütmesi şeklinde düzenlenmiştir. Dönem Başkanlığı, yasama ve karar alma sürecinde son derece önemli bir görev üstleniyor.
2010 yılının 1 dönem başkanlığını İspanya, 2. dönem başkanlığını Belçika yürütecektir. 2011 yılında dönem başkanlıkları Macaristan ve Polonya; 2012 yılında Danimarka ve Kıbrıs; 2013 yılında İrlanda ve Litvanya ve 2014 yılında Yunanistan ve İtalya tarafından üstlenecektir.

AB Kıbrıs Dönem Başkanlığı Sekreteryası için giriş metni

AB Kıbrıs Dönem Başkanlığı Sekreteryası’nın temel görevi 2012 yılının ikinci altı ayında Kıbrıs’ın AB Konsey Başkanlığı hazırlıkları ve idaresi için hükümetin tüm bakanlıkları ve daireleri tarafından yaşama geçirilen hem öze ilişkin (Program, Öncelikler) hem de gerekli örgütsel düzenlemelerle ilgili konularda bütün çalışmaların koordinasyonu ve denetimidir. Ayrıca Sekreterya, Avrupa konuları hakkında Kıbrıs Cumhurbaşkanı’na sürekli olarak bilgi sunulmasından, gerek Dönem Başkanlığı ve gerekse daha genel olarak AB konuları hakkında Temsilciler Meclisi’nin bilgilendirilmesinden ve aynı zamanda Avrupa konularının koordinasyonundan da sorumludur.

Bakanlar Kurulu, 9 Eylül 2011’de aldığı bir kararla, AB Konseyi’nde Kıbrıs’ın Başkanlığı ile ilgili hazırlıklar ve bu görevin yürütülmesi hakkında geniş bir siyasal bilgiye sahip olan Büyükelçi Bay Andreas Mavroyannis’i, Cumhurbaşkanı’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı görevine atanmasını kararlaştırdı.
Bakanlar Kurulu, Sekreterliğin, yapı ve yönetim açısından Planlama Dairesi’ne bağlı olarak çalışmasını da kararlaştırdı. Sekreterlik, bağımsız doğal varlığını korumakla beraber, Planlama Dairesi’nin var olan işleyiş şekli ve hiyerarşık yapısına göre çalışacaktır.

Bakanlar Kurulu’nun kararına göre, Cumhurbaşkanlığı’nın iletişim stratejisinin şekillenmesi ve uygulanması, Cumhurbaşkanı’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı ile yakın işbirliği halinde çalışacak olan Hükümet Sözcüsü tarafından yürütülecektir. Basın ve Enformasyon Dairesi, iletişim stratejileri ve bunların uygulanması için öneriler hazırlama görevini üstlenecektir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
1
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
16B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst