2011 Genel Seçimler Ne Zaman

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
2011 Genel Seçim Tarihi, Genel Seçimler Ne zaman, Genel Seçim kaç Yılda Bir Yapılır

Anayasa’ya uyum çerçevesinde milletvekili Seçim dönemini 5 yıldan 4 yıla indiren yasa teklifine göre gelecek seçimin tarihi 12 Haziran 2011. Teklife göre bir önceki seçimin yapıldığı tarihten itibaren 4 yılın dolmasından önceki son pazar günü oy verilecek. Oy verme gününden geriye doğru hesaplanacak 90 günlük sürenin ilk günü, seçimin başlangıç tarihi olacak. Buna göre genel seçimin resmi tarihi 12 Haziren 2011.

Temmuz ayı turizmin yoğun olduğu bir ay. Temmuzda seçimin turizmi çok etkilediğini daha önce gördük. Bahçe ve tarlalarda çalışmak durumunda olanların seçim sürecine katılması da güçleşiyor.
Ayrıca…
2007 seçiminde, aşırı sıcak nedeniyle asfalt eridiği için insanlar miting meydanına dahi çıkamadılar. Sıcak havada binlerce kişiyi miting meydanına toplamak da çok güç.
İşte…
Tüm bu nedenler, önümüzdeki seçimin tarihini şimdiden tartışma konusu yapıyor. Ankara’dan da seçim tarihi tartışmasının başladığı haberleri geliyor.
Anladığımız kadarıyla…
Meclis’te çoğunluğu bulunan iktidar partisinin lideri olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimi Temmuz 2011’de yapmak istemiyor.
Başbakan’ın kafasında, daha rahat bir ortam olarak nisan ya da mayıs ayları olduğunu, ama daha çok da 2011 Mayıs üzerinde durduğunu duyuyoruz.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
1
Görüntülenme
3B
Üst