HarbiForum  
Bu Fırsat Kaçmaz
Geri git   HarbiForum > Bizi Biz Yapan Değerler > İslamiyet
İslamiyet bölümde Allah ın Varlığının Delilleri konusunu görüntülüyorsunuz.

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
İslamiyet Yüce Dinimiz İslam Hakkında Bilgi Paylaşım Bölümü


Yeni Konu aç Cevapla

 

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30.03.08, 10:19   #1
Harbici Üye

 
MaVi_HoRoZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye Hakkında
Üyelik tarihi: Aralık 2007
HF Kimlik No: 16238
Konular: 546
Mesajlar: 2.016
Points: 45.395,23
Bank: 118.922,00
Total Points: 164.317,23
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 944
Rep Puanı : 35613
MaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesiMaVi_HoRoZ harbiforum sevilen üyesi
Hediyeler
al kardeş ilk hediyen benden olsun.. - EMRE Harbi Dosta ;) - P®€ñ§£$ ajdarın klibinde oynamak nasib olsun sana - Mic Check canım....:) - HENA forumun en kırılmışı:))) - P®€ñ§£$
sana  uğur getirir inş - (C@NSU) Sendeki çeneden anca   böyle kurtuluruz :D - Shadow_BoY ... - Lonely Son hediye değerini bil...:) - P®€ñ§£$ canın hediye ist - P®€ñ§£$
istiyosa veririm yani bunu demek istedim:D:D - P®€ñ§£$ cnm ya kalplerin için tşk:)biraz fazla olmuşlar ama..:D - P®€ñ§£$ No Message - P®€ñ§£$ rap çalarsın bize artı:D - ninja25 güzel güzel gezersin:) - ninja25
canımcım nerelerdesin ? :) - (C@NSU)
MaVi_HoRoZ - MSN üzeri Mesaj gönder
Cool Allah ın Varlığının Delilleri


Varın ispatı, yokun ispatından her zaman daha kolaydır. Bir elma cinsinin yeryüzünde bulunduğunu, bir tek elmayı göstermekle ispat edebiliriz. Halbuki yokluğunu iddia eden kimse bütün yeryüzünü, hatta kainatı dolaşıp, ancak ondan sonra onun yokluğunu ispat edebilir. Bu ise, imkansızlık çapında bir zorluk demektir. Öyleyse diyebiliriz ki; yok, hiçbir zaman ispat edilemez...

Bir sarayın kapılarından 999'u açık, biri kapalı olsa, kimse o saraya girilemeyeceğini iddia edemez. İşte inkarcı, devamlı surette kapalı olan o bir tek kapıyı nazara verip onu göstermek ister. Aslında o kapı da, onun ve onun gibi olanların gözlerine çekilmiş perde sebebiyle onların ruh dünyalarına kapalıdır. Mümin için kapalı kapı yoktur. Yeter ki gözlerini yummasın!... Zaten 999'u herkese açıktır. Hem de ardına kadar... İşte o kapı ve o delillerden birkaçı :

İmkân Delili: İmkân, olmanın da olmama kadar eşit ihtimale sahip olması demektir. Günlük konuşmalarımızda da mümkün erken olabilirde olmayabilir de manasını kast ederiz. Yaratılmış olun her varlı bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu ana ben varsam var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise Ancak Allahtır.
Hudus delili: Hudus, sonradan olma demektir. Hudusun en büyük delili değişmedir. Bir varlıkta değişme varsa bu hareketin bir ilk noktası olacaktır. İşte o noktadan önce o şey varlık sahasına çıkmamıştı. Henüz yoklukta isen var olmayı kendi kendine irade edemeyeceğine ve buna güç yetiremeyeceğine göre bu var oluş Allahın yaratmasıyla gerçekleşmiş demektir. Maddenin termodinamik kanununa göre sürekli yokluğa doğru kayması, kainatın durmadan genişlemesi, güneşin süratle tükenişe doğru yol alması gibi vakıalar, bu varlık aleminin bir başlangıcı olduğunu gösteriyor.

San'at: Atomdan insana, hücreden galaksilere kadar bütün kainatta, ince ve baş döndürücü bir sanat göze çarpmaktadır. Evet, bir baştan bir başa kainattaki her eser şu özelliklere sahiptir:
• Büyük sanat değeri taşır.
• Çok kıymetlidir.
• Çok kısa zamanda ve çok kolay yapılmaktadır.
• Çok sayıda olmaktadır.
• Karışık ve çeşit çeşittir.
• Devamlıdır.

Halbuki, kısa zamanda, çok sayıda, kolay ve karışık yapılan işlerde san'at ve kıymet olmaması gerekir. Ancak yapan Allah (c.c.) olursa, o zaman her şey değişir ve zıtlar bir araya gelebilir!..
Devir ve Teselsülün Muhal olması: Devrin muhal olduğu şu misalle açıklanıyor. Bir yumurtayı tavuğun yaptığını iddia eden adama soruyorsunuz. Tavuğu kim yaptı? Buna karşılık onun çıktığı yumurtayı gösteriyor. Buna göre tavuğu aradan çıkardığımızda yumurta yumurtayı yapmış oluyor. Bu ise muhaldir. Teselsül ise bir şeyin silsile halinde ta ilk noktasına kadar gidip o ilk varlığı kimin yaptığını sormak suretiyle Allahın varlığını ispat metodudur. Yani bu meyveyi şu ağaç yaptı, o bir önceki meyveden oldu, o da bir önceki ağaçtan. Böylece ilk ağaca yahut ilk meyveye kadar varıyor ve soruyoruz : Bunu kim yarattı diye .

Kur'an yolu devir ve teselsülden çok farklıdır. Yumurtayı kim yaptı? Yahut meyveyi kim yaptı? sorusunun cevabı, doğrudan doğruya, “Allah yarattı” diye cevap verilir. İlim, irade, şefkat, merhamet kavramlarından bir nasibi olmayan, insanı tanımayan, hikmetten, sanattan anlamayan bu sebeplerin (tavuğun ve ağacın) sonucun yaratılmasında hiçbir tesirleri olmadığı ispat edilir. Böylece devir yahut teselsül deliline gerek duyulmaz.
Hikmet ve gaye delili: Her varlıkta kendisine mahsus bir gaye, bir maksat, bir fayda takip edildiği göze çarpmakta ve hiçbir şeyde gayesizlik, manasızlık ve israf sayılacak herhangi bir durum müşahede edilmemektedir. Hâlbuki, ne madde aleminde, ne bitki ve hayvanat dünyasında, ne de eşya ve hadiselerde şuur ve idrak mevcut değildir ki, bu gayeler silsilesi takip edilebilsin. Öyle ise, kainattaki bu şuurlu işleyişi ve bu hikmet ve gayeleri ancak Allaha isnat etmekle makul bir yol tutmuş olabiliriz.
Yardımlaşma delili: Yağmurun toprağın imdadını, güneşin gözlerin yardımına koşmalarından, ta havanın kanı temizlemesine kadar, bu alem bir yardımlaşma hareketiyle adeta dolup taşmaktadır. Bu yardımlaşmayı yapan taraflar birbirlerini tanımamakta, bilmemektedirler Öyle ise bu merhametli icraatı sebeplere vermek mümkün değildir.
Temizlik: Kainattaki nezafet ve temizlik, başlı başına bir delil olarak, bize Kuddüs ismiyle müsemma bir Zat'ı (c.c.) anlatmaktadır. Toprağı temizleyen bakteriler, böcekler, karıncalar ve nice yırtıcı kuşlar; rüzgar, yağmur ve kar; denizlerde buzullar ve balıklar; fezamızda atmosfer, semada kara delikler; bünyemizde kanımızı temizleyen oksijen ve ruhumuzu sıkıntılardan kurtaran manevi esintiler, hep Kuddüs isminden haber vermekte ve o ismin verasındaki Zat-ı Mukaddes'i göstermektedir.
Simalar: Herhangi bir insanın siması, en ince teferruatına kadar kendisinden evvel geçmiş milyarlarca insandan hiçbirisine kat'iyen benzememektedir. Bu kaide, kendisinden sonra gelecekler için de aynen geçerlidir. Bir cihette birbirinin aynı, diğer cihette birbirinden ayrı milyarlarca resmi küçücük bir alanda çizip, sonra da kendileri gibi olması mümkün, milyarlarca resimden ayırmak ve her şeyi sonsuz ihtimal yolları içinde bir yola ve bir şekle sokmak, elbette ve elbette yarattığı her varlığı, hem de hiç kapalı bir yanı kalmamak üzere bilen ve o varlığa istediği şekli vermeye gücü ve ilmi yeten Cenab-ı Hakk'ı en sağır kulaklara dahi duyuracak kuvvette bir ilandır.
Fıtrat ve Vicdan Delili: Allahı tanımanın sayılamayacak kadar çok delil ve işaretleri insanın yaratılışında, fıtratında mevcuttur. Bunlardan sadece örnek: İnsan fıtratı ve vicdanı her nimetin mutlaka şükür istediğini bilir. Bir peygambere kavuşmuş ve hidayete ermişse şükrünü Allaha yapar. Aksi hale batıl mabutlara tapar. Bu tapma insan vicdanın insanı zorlamasıyla gerçekleşir. Güzelliği takdir hissi de insan fıtratında mevcuttur. Sergiler, fuarlar bu his ile gerçekleşir. İnsan bu yaratılışının gereği olarak, şu sema yüzünde sergilenen yıldızları, zemin yüzünde boy gösteren çiçekleri, ağaçları, ormanları dolduran ceylanları, aslanları, denizlerde kaynaşan balıkları seyretmek ve onlardaki İlâhî sanatın mükemmelliğini takdir etmek durumundadır.
Tarih: Dinler tarihi şahittir ki, beşeriyet hiçbir devrini dinsiz geçirmemiştir. Batıl, hatta gülünç dahi olsa, hemen her devirde bir dine inanmış ve bir manevi sistemi takip etmiştir. İnsan fıtratına bu Allah koymuştur ve insan ona inanmakla mükelleftir.
Kur'an: Kur'an-ı Kerim'in Kelamullah olduğunu ispat eden bütün deliller, aynı zamanda Cenab-ı Hakk'ın varlığını da ispat eder durumdadır. Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair yüzlerce delil vardır ve bunlar, o mevzu ile alakalı İslam kaynaklarında en ince teferruatına kadar mevcuttur. Bütün bu deliller, kendilerine mahsus dilleriyle "Allah vardır" derler.
Peygamberler: Peygamberlerin ve bilhassa Peygamberler Efendisi İki Cihan Serveri'nin (s.a.v.) peygamberliğini ispat eden bütün deliller de, yine Cenab-ı Hakk'ı anlatan delillere dahil edilmelidir. Zira Peygamberlerin varlıklarının gayesi, Tevhid; yani Allah'ın varlık ve birliğini ilan etmektir. Öyleyse, her peygamberin kendi peygamberliğini ispat eden bütün delilleri, aynı zamanda, Cenab-ı Hakk'ın varlığına da delil olmaktadır. Bir peygamberin hak nebi olduğunu ifade eden bütün deliller, aynı kuvvetle, hatta daha da öte bir kuvvetle "Allah vardır ve birdir" demektedir.
__________________



S€v€c€kS€n K0CAMaN S€v...





υиυτѕυи вєиі dіγє навєЯ göиdєЯміŞsіи...віЯ Đüşüи вакаІıм натıЯІаимаγа dєĝєЯміѕіи

MaVi_HoRoZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.08, 10:55   #2
Harbi Prenses
 
P®£Ñ§_€$ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye Hakkında
Üyelik tarihi: Mart 2008
HF Kimlik No: 49751
Konular: 83
Mesajlar: 329
Points: 38.291,53
Bank: 0,00
Total Points: 38.291,53
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 153
Rep Puanı : 5043
P®£Ñ§_€$ + repleri hızla topluyor.P®£Ñ§_€$ + repleri hızla topluyor.P®£Ñ§_€$ + repleri hızla topluyor.
Hediyeler
Senin Kadar Güzel Olmasada!! - EFSANEMAN
Standart


çok uzun okuyamıcam teşekkür etmem dedim ama neese paylaşım için saolasın
__________________
Pamuk prenses diye birşey olurmu hiç; Prenses dediğin taş gibi olmalı...











P®£Ñ§_€$ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.08, 11:11   #3
Beşiktaş Taraftarı


 
(C@NSU) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye Hakkında
Üyelik tarihi: Şubat 2008
HF Kimlik No: 37503
Yaş: 16
Konular: 262
Mesajlar: 3.699
Points: 86.776,19
Bank: 0,00
Total Points: 86.776,19
Rep Bilgisi
Rep Gücü : 1662
Rep Puanı : 63464
(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi(C@NSU) harbiforum sevilen üyesi
Hediyeler
sensizlik mi beni böyle yapn...ne hasta olduğumda,ne da kaza yaptığımda canm bu kadar yanmamıştı...:( sni çok özledim... - jack_fear sen ki mutlulukların en büyüğüsün bana....ii kiğ burdasn:) - jack_fear canm benm...:) - jack_fear No Message - jack_fear Harbi BjkLiye * - sna dha çoq yakışır .. xD - Gfb.>[D]evi[L]
hediyeleri kendime attım çünkü bi şey anlatmaya çalışıyorum:D:D:D - jack_fear sen anladın onu... - jack_fear bu senn...ve hep senn için atıcak:)   ama yazın kontrol etmeye gelcem ii bakıon mu die:D - jack_fear bunu bi daha tekrarmicama söz veriorm...ösür dilerm.... - jack_fear beb - jack_fear
büyük aksiliklerden sonra en sonnda....BEBİSCHM'E:) - jack_fear yeniden görüşmemizin şerefine:):):) - jack_fear sevmek,özlemek ve istemek hakkında her şey:) - jack_fear ... - jack_fear yorum benim...buda senn:) - jack_fear
BENDE 1 TANE VARDI O DA SENİN....:) - jack_fear TEK DİLEĞİM BU...Bİ OTOBÜSE BİNİP Bİ GÜN YANINA GELMEK VE HİÇ GİTMEMEK.... - jack_fear saol canm...hedielerin ve yanmda olduğun için....bugün ve her gün sennle daha güzel:) - jack_fear canm benm herşeim:) - jack_fear bir sen birde ben...gerisi teferruat:D - jack_fear
Standart


güzel paylaşım tşk
(C@NSU) isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu aşağıdaki sitelere kaydet

Etiketler
delilleri, varliginin, allah


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Konu açma yetkiniz yok
Mesaj yazma yetkiniz yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesajlarınızı değiştirme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık

Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Allah Kahretsin!! Rebel Angel Şiir Pınarı 1 07.07.08 11:36
Allah Affeder aslan Şiir Pınarı 1 14.08.07 13:17
Allah Sevgİsİ Allah Korkusu Rebel Angel İslamiyet 0 22.07.07 22:24
Allah faruknur İslamiyet 5 08.07.07 13:22
Allah''in Isimleri....>>> Rebel Angel İslamiyet 0 08.07.07 13:18


Forum Zaman Ayarları GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Şu Anki Saat: 03:45 .


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
Koskoca Bir Alemden Bahsediyoruz.
Alemin En HarbiForumu
Akıldan Noksan Kişiler Taklit Yapadursun !!!

Valid XHTML 1.0 Transitional