Almanya'dan Afrika'ya aşı yardımı (!)

Ömer
Yönetici
Almanya, elinde kalan aşıları, Afrika'ya 'yardım' olarak göndermek istiyor
Alman Federal Kalkınma Bakanı Dirk Niebel, elde kalan domuz gribi aşılarının Afrika'ya yardım olarak gönderilmesini teklif etti.
ymh1k.jpg

Afrika'da domuz gribi tehdidi olmadığını belirten yardım kuruluşları, bu teklifin Afrikalılara değil ilaç endüstrisine yardımcı olacağını belirtti. Almanya satın aldığı 50 milyon aşının sadece yüzde 10'unu tüketebilmiş, geri kalanını satışa çıkarmıştı.

Federal Kalkınma Bakanı Dirk Niebel'in Almanya'nın elinde kalan domuz gribi aşılarının bir kısmını Afrika'ya yardım olarak göndermek istemesine yardım kurumlarından tepki geldi. Kalkınma Bakanı Niebel, Afrika ülkelerinde yardım faaliyetinde bulunan kuruluşlara 14 milyon Euro'luk mali yardımı 'domuz gribi aşısı' olarak vermek istiyor. Bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan sivil toplum kurumu Dünya İçin Ekmek (Brot für die Welt) Başkanı Cornelia Füllkrug- Wietzel, "Bakan Niebel, ilaç endüstrisinin temsilcisi gibi hareket ediyor." dedi. Bakanın Afrika'da domuz gribi ile mücadele için 14 milyon Euro'luk aşı yardımı isteğini, vatandaşları ilgi göstermediği için elde kalan ilaçların elden çıkarılması olarak değerlendiren Füllkrug-Wietzel, "Niebel'in bu düşüncesi problemlidir." şeklinde konuştu.

Stuttgarter Gazetesi'ne konuşan yardım kuruluşu başkanı Füllkrug-Wietzel, yardım olarak verilmek istenen ilaçların fakirlikle ve açlıkla mücadele yerine ilaç endüstrisine yardım olduğunu söyledi. Afrika'da domuz gribi aşısına ihtiyaç olmadığını belirten Füllkrug- Wietzel, Alman vatandaşlarının bu aşıya daha fazla ihtiyacı olabileceğini vurguladı. Afrika'daki sağlık problemlerinin daha küçük bütçelerle finanse edilebileceğini dile getiren yardım uzmanı, Bakan Niebel'in bu zamana kadar hiçbir Afrika ülkesini ziyaret ederek insanların yaşam şartlarını yerinde incelemediğine dikkat çekti. Bakanın yardım düşüncesini Alman ekonomisinin, ilaç endüstrisinin ve işletmelerin çıkarları ile bağdaştırdığını ileri süren uzman Füllkrug- Wietzel, Kalkınma Bakanı'nın yardımın ne anlama geldiğini anlamak için daha fazla kafa yorması gerektiğini belirtti.

Almanya satın aldığı 50 milyon domuz gribi aşısının sadece yüzde 10'unu tüketebilmiş ve birkaç aylık kullanım süresi kalan aşıları satışa çıkarmıştı. Federal hükümetin ise domuz gribi aşısı için bu zamana kadar 700 milyon Euro harcama yaptığı bildirildi.

Bakan Niebel daha önce yaptığı bir açıklamada da Afganistan'da faaliyette bulunan yardım kurumlarına verilecek mali destekleri Alman Ordusu ile işbirliğine bağlaması eleştirilere neden olmuştu. Bakana tepki veren yardım kuruluşları kalkınma yardımlarının askeri araç olarak görüldüğünü ileri sürmüştü.

NİEBEL: YARDIM POLİTİKASI YENİDEN TANIMLANACAK

İlk yurtdışı gezisini Ruanda'ya gerçekleştirecek olan Bakan Niebel, gezi öncesi Kalkınma ve İşbirliği Yardımı Bakanlığı'nın çalışmalarının yeniden tanımlanacağını söyledi. Bakanlığın "Dünya sosyal fonu" olarak görülmemesi gerektiğini belirten Bakan, kalkınma yardımlarının Almanya'nın çıkarları ile birleştirileceğini ve dış politikanın bir aracı olacağını ifade etti. Bakan, yardımların Alman ekonomisine de kapıları açabileceğini vurguladı. Niebel, Almanya'ya göçmen akımının durdurulması, iklim değişimi, güvenlik konularının yardımlarda öncelikli olacağını sözlerine ekledi.

Kalkınma yardımlarını askeri araç olarak gördüğü eleştirilerine de cevap veren Bakan Niebel, "Ben sadece asker ile sorunum olmadığını göstermek istedim." dedi. FDP'li Bakan, kalkınma yardımı bütçesinin 2015 yılına kadar gayri safi milli hasılanın yüzde 0,67'sine ulaşacağını ve şu an itibarı ile yüzde 0,51 olduğunu açıkladı. Perşembe günü ilk yurtdışı gezisine çıkacak olan Bakan Ruanda, Kongo ve Mozambik'i ziyaret ederek kalkınma yardımları konusunda görüş alışverişinde bulunacak.

(CİHAN)
 
ßy' PUN!SH3R Yasaklandı
sivil toplum örgütlerinin bu yardımı yapması gerekirkenm karsı çıkma sebeplerini anlayamadım..bilgisi olan yazabilirmi acaba??
 
sivil toplum örgütlerinin bu yardımı yapması gerekirkenm karsı çıkma sebeplerini anlayamadım..bilgisi olan yazabilirmi acaba??


Afrika'da domuz gribi aşısına ihtiyaç olmadığını belirten sivil toplum kurumu Dünya İçin Ekmek (Brot für die Welt) Başkanı Cornelia Füllkrug- Wietzel, Alman vatandaşlarının bu aşıya daha fazla ihtiyacı olabileceğini ,
Afrika'daki sağlık problemlerinin daha küçük bütçelerle finanse edilebileceğini söylemiş
.. füllkrug.Alman vatandaşlarının ihtiyacı varmış güya ;hem ellerinde aşı kalıyor bir de konuyu öyle bir saptırmışlar ki. bu konuda Bakanın yardım düşüncesini Alman ekonomisinin, ilaç endüstrisinin ve işletmelerin çıkarları ile bağdaştırdığını söylemiş füllkrug.
 
Yani tüm mesele siyasi veya dini ölemi???

dini değil.çıkarlar var ortada .bir de Almanlar bikaç aya kadar aşıları satışa çıkarcaklarını düşünmüşler.işler karıştı tabi .mesele siyasi de değil bence .Almanya sivil toplumu o aşıları afrika veya bi başka devletin birine de vermek istemezdi.aşıdan önce bi karınlarını doyuracak yemek temin etseler yardım kuruluşları. büssürü insancık ölüyor açlıktan.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
2B
Üst