MSN mi Facebook mu?

ken_50 Üye
İki program arasında sıkı rekabet...

Microsoft, Facebook'un hissedarları arasında olabilir, stratejik ortak ünvanıyla beraber iş yapıyor da olabilirler, ama onlar aslında oldukça iki sıkı rakip.

Microsoft ya da Facebook'tan ikisini veya herhangi birini kullanıyor olabilir ya da yanlarına bile uğramıyor olabilirsiniz. Ama Windows Live Messenger ile Facebook Chat arasındaki rekabete seyirci kalamazsınız. Bu rekabeti sayılarla değerlendirdiğimizde karşımıza bakın nasıl bir tablo çıkıyor...

Live Messenger, eski adlarıyla olanları da kattığımızda 9 yılı aşkın bir süredir bilgisayarımızdaki yerini koruyor. Facebook Chat ise tıpkı Facebook'un Microsoft'tan daha genç olması gibi 11 aydır online dünyada yerini alıyor. Live Messenger'ın kullanıcı sayısı 325 milyonken, dünya genelinde 175 milyon üyesi bulunan Facebook'un 117 milyonu Facebook Chat'le vakit geçiriyor. Peki bu servislerden günlük kaç mesaj gönderiliyor olabilir? Sizi fazla meraklandırmadan yanıtlayalım; Facebook Chat üzerinden günde 300 milyonun üzerinde mesaj gönderilirken Live Messenger'da bu sayı tam 10 milyarı buluyor.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
ikiside önemli bir icat bence ama tabi messenger gibisi gelmedi ve gelecek gibide görünmüyor.
 
Üst