Anayasa mahkemesinin kararı

Mahkemenin iptal kararı için ne düşünüyorsunuz?

  • Yanlış ama saygı duyulmalı

    Oy: 0 0,0%
  • Karar hakkında fikrim yok

    Oy: 0 0,0%

  • Toplam oy
    20
  • Oylama bitti .
EMRE seda kolik
Anayasa Mahkemesinde kaç parmak iptal için kalktı?
Anayasa Mahkemesi'nin, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına son vermek amacıyla Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliği 2'ye karşı 9 oyla iptal etti. Red oyunu verenlerin Başkan Haşim Kılıç ve üye Sacit Adalı olduğu açıklandı Anayasa Mahkemesi'nin bugün yapılan toplantısında Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişiklik konusunda CHP'nin yaptığı başvuruyu kabul edilerek, Anayasa değişiklikleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre karar, 2'ye karşı 9 oyla alındı.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Ömer
Yönetici
550'de 411 başka söze gerek yok.siyasi bir karardır!! ama ülkemiz için hayırlısı olsun.
 
yeniçeri JaNiSSaRY
demokratik(!!!!) bir ülkedeyiz.9 kişi 70 milyonun üzerindeyse hiçbirşey söyleyemiyorum. bugün üniversitenin giriş kapısının camına asılı bir yazı gördüm ve demokratik (!!!) ve laik (!!!) düzene okkalı bir küfür savurdum.'final sınavlarına ve derslere başörtülü öğrencilerin girmesi yasaktır.' bu nasıl bir zihniyettir anlamış değilim. bu kadarda bağnazlık olmaz.
elin hristiyanının daha gündemine bile gelmemiş olan bir konuyu tartıştık aylarca, onlarda fırsat bu fırsat deyip her fırsatta karıştıkları içişlerimize yine karışma fırsatı buldu.ama onlar bile böyle bir bağnazlık, körlük, saygısızlık yapmadı.hayırlısı olur inşALLAH......
çok yerinde bir anket emre teşekkür ediyorum ilgin için........
 
Ömer
Yönetici
ANAYASA MAHKEMESİ


70 Milyon'n üzerindedir. Doğru bir karar alındı...

👍👍:rolleyes:





Laik düzene küfretmek kimsenin haddine değil ! Herkes haddini bilip otursun...

Laik düzen Atatürk tarafından getirilmiştir. Atatürk düşmanıysanız o ayrı...

Atatürk olmasaydı , ananız belli olurdu ama babanız kimdi bilemezdiniz... ( TEvfik FİKRET ) alıntısı.
ne alaka özgürlük istemek avrupa standartlarında eğitim hakkı istemek laikliğe küfür anlamına mı geliyor?
bir numara laik ülke fransada serbest üniversitlerde başörtüsü onu napacağız?

er geç o üyelerde değişecek ne de olsa ! onları oraya atayan kendi kadrosunu kuran sezerdi.onların yerine bakalım sayın gül kimleri atayacak o zaman da 550 de 411 milletvekilinin kararını hiçe sayamacak birileri olmayacak o mevkide.

Atatürk yasaklamamış başörtüsünü,o yüzden beni ilgilendirmiyor bu yasaklar,elbet gün gelecek devran dönecek..:sneaky:
 
bjk1903carsi Harbi Beşiktaşlı
o degılde bu ulke laik deniliyor benım bıldıgım kadarıyla laiklik din işlerini devlet işlerinden ayıran bir şey burada bunun ne alakası var onu anlayamıyorum bizim halkımız kör cahil başörtüsüyle girince üniversitelere şeriat mı gelmiş oluyor açık gelip orasını burasını gösterip ayakta şey edenlerden mi olalım öyle bir toplum mu olalım?

bırakın ya bence halk iraesini hiçe saydı anayasa mahkemesi halkta bu olayı istiyordu başörtüsü olayını bide atatürk başörtüsü olmasın veya olsun diyede birsey dememiş kılık kıyafet kanunu niye çıkarıldı sanıyorsunuz türk milletinin içindeki ayrılıklar olmasın diye şu şeyh şu bilmem ne bu ayrılıgı kapatmak için kadınlarımızı modern bir toplum yapmak için arkadaşlar elhamdulıllah hepimiz müslümanız vede müslüman bir toplumuz bu olayları böyl yapmamak gerekiyor ha aramızda müslüman olmayanlar olabilir onlar bizi zaten bu duruma düşüren
 
ShadoW sıradan bi üye
Açık giyen AHLAKSIZ mı ? Ahlaksız diyosanız Açık giyene , Siz dahil tüm Türkiye AHLAKSIZ.

Açık giymek sokakta bikiniyle gezmek demek değil... Sokakta bikini giyene ayrı bir tabirle yaklaşıyoruz zaten , buraya yazmayım hoş karşılanmaz.

Laik düzende kamusal alanda Dini içerik yasak ! Bu kadar basit , üniversitede devlet dairesinde çıkar anasını satiimm 2 metre bezin peşine düşünüyosunuz.Hükümette nasıl ortalık karıştıracağını iyi biliyo! bu hükümet gelene kadar niye ortalık karışmamış.


Neyse öyle veya böyle.. YASAK mı YASAK işte o kadar.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Ömer
Yönetici
Açık giyen AHLAKSIZ mı ? Ahlaksız diyosanız Açık giyene , Siz dahil tüm Türkiye AHLAKSIZ.

Açık giymek sokakta bikiniyle gezmek demek değil... Sokakta bikini giyene ayrı bir tabirle yaklaşıyoruz zaten , buraya yazmayım hoş karşılanmaz.

Laik düzende kamusal alanda Dini içerik yasak ! Bu kadar basit , üniversitede devlet dairesinde çıkar anasını satiimm 2 metre bezin peşine düşünüyosunuz.Hükümette nasıl ortalık karıştıracağını iyi biliyo.! bu hükümet gelene kadar niye ortalık karışmamış.


Neyse öyle veya böyle.. YASAK mı YASAK işte o kadar.
ahlak insan başının açıklığıyla kapalılıyla alakalı değil.

ahlak öyle bir erdemdir ki her kula nasip olmuyor.:)
eğer bir insan kendi dinini yaşayamıyorsa yüzde 99 u "müslüman" olan bir ülkede,ve bu bağnazlığı engellemek isteyen "411" milletvekilinin halkın hemen hemen yüzde 80 ine tekabül eden bir çoğunluğun aldığı kararı yani milletin vicdanı hiçe sayılıyorsa, ve bu da Atatürk'e ve laikliğe mal ediliyorsa buna her "Türk ve Müslüman" evladı olarak tavrımızı koyarız.neden hristiyan ülkelerde hatta kominist rusyada bile bu yasak yokken benim ülkemde böyle bir karar alınır? üstelik Atatürk'e mal edilerek.(onun yasaklamadığı birşeyi)ben bu dayatmaya da çıkıp.
elbet gün gelecek devran dönecek bu "bağnazlar" halkın tokadını birkez daha yiyecek. :mad:
 
xxangelxx Yeni Üye
meclis iradesi yok sayılmıştır ve bu gün gibi ortadadır fazla söze gerek yok allah büyüktür ve haksızlığa uğrayan onca insan bir gün hakkını alacaktır
 
bjk1903carsi Harbi Beşiktaşlı
demokratık bır ulke nerde ozaman anayasa mahkemesı bu kararı aldıysa bızı temsıl eden mılletvekıllerı meclıste karar alacak bızım kararımızı bunuda anayasa denılen 3,5 kişi yok sayıp kararı iptal edeek
bu nedemek oluyor biz demokrası ıle yonetılmıyoruz bence kararın iptali yanlıştır:mad::mad:
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst